Ingrendiencie
-
1 kg Zemiaky
-
3 pl Olivový olej
-
3 ks Strúčiky cesnaku
-
1 čl Soľ
-
1 čl Horčica
-
hrsť čerst. Petržlenová vňať
Popis
Nie je príloha ako príloha. Svoje si o tejto múdrosti môže povedať každý, kto vyskúšal aspoň raz recept, ktorý sme si pre Vás dnes pripravili.
Nikdy ich už nebudete pripravovať iným spôsobom. Aj keď názov ako taký môže znieť celkom zvláštne, rozhodne sa nemusíte ničoho obávať. A to z toho dôvodu, že samotný výsledok bude dokonalý.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Toľko k tomu hlavnému. Ešte je potrebné pripraviť si ďalšiu vec, v ktorej budete zemiaky pripravovať. Nie je to ani hrniec, ani to nie je plech. Jedná sa o zapekací sáčok. Práve podľa neho je recept označovaný ako zemiaky v rukáve. Máte? Môžete sa pustiť do prípravy. |
2
Hotovo
|
Prvý krok receptu je spojený s prípravou zemiakov. Teda s tým, že by ste ich mali najprv dôkladne olúpať a následne tiež umyť. Akonáhle máte zemiaky pripravené, je na mieste nakrájať ich na štvrtky. |
3
Hotovo
|
Akonáhle máte zemiaky nachystané, už ich môžete vložiť do misy. A to z toho dôvodu, aby ste ich dokonale okorenili. A to všetkými ingredienciami, ktoré ste si nachystali. Do menšej misky vylisujte cesnak, pridajte horčicu, ďalej vložte petržlen a eventuálne ďalšie korenie, podľa vašej chuti. Všetko dôkladne premiešajte. |
4
Hotovo
|
Pripravené zemiaky vložíte do vrecka na pečenie. Teda do onoho tajomného rukáva, ktorý sa vám dosť možno nezdal a nevedeli ste, o čom je reč. Nezabudnite sáčok dokonale uzavrieť a urobiť do neho niekoľko drobných dier, aby mohla unikať para. |
5
Hotovo
|
Potom už ho len vložte do rúry. Optimálna teplota je skôr vyššia, a to v rozmedzí 180 – 200 stupňov Celzia. Ak sa máme pozrieť aj na dobu pečenia, tak je to 30 – 60 minút, hlavne podľa teploty a tiež podľa veľkosti zemiakov. Akonáhle uvidíte, že zemiaky začínajú vyzerať chutne, už ich môžete z rúry vybrať a môžete ich ihneď podávať. Uvidíte, že zemiaky v rukáve sú receptom, na ktorom si stopercentne pochutnáte. |
6
Hotovo
|
Máme hotovo! Prajeme Vám dobrú chuť! Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |