Ingrendiencie
-
2 ks Šľahačková smotana
-
p.ch. Soľ
-
p.p. čerstvé Bylinky
Popis
Doma sme sa pustili do výroby domáceho masla, ktoré sa absolútne nedá porovnávať s tými z obchodu. Až na nejaké výnimky, ktorých nie je veľa.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Obsah téglika vlejte do misy od robota a začnite šľahať. Šľahajte cca 10 minút. V priebehu tej doby sa začne oddeľovať maslo a cmar. |
2
Hotovo
|
Akonáhle sa vám začne maslo zdať dostatočne hutné, vyklopte ho do sitka vyloženým plátnom a zlejte cmar. |
3
Hotovo
|
Potom maslo premyte pod prúdom studenej vody v miske, aby sa vylúčili zvyšky srvátky. Je to potrebné zopakovať asi 3x. Z masla by na konci prepieranie mala tiecť čistá voda. |
4
Hotovo
|
Do masla môžete tiež pridať soľ a posekané čerstvé bylinky. |
5
Hotovo
|
PoznámkaMaslo môžete robiť v robote, ručnom mixéry, ale aj pomocou ponorného mixéra. Ak maslo preperiete pod teplou vodou, nie studenou, môže sa stať, že zhorkne. My to neurobili a nestalo sa tak. Ale voda je istota :). |