Ingrendiencie
-
0,5 kg bez nápl. Perníky
-
0,5 l Kyslá smotana
-
4 ks zrelé Banán
-
p.p. Čokoládová poleva
Popis
Keď sa povie torta, väčšina ľudí si predstaví klasický niekoľkoposchodovú tortu s čokoládovou, či vanilkovou príchuťou, prípadne ovocím a horou krému. Nie každá torta je však taká, a aj jednoduchá môže ohromiť.
Túto veľmi jednoduchú tortu si môžete ľahko pripraviť podľa tohto receptu. Ohromte svojich hostí netradičnou perníkovou tortou z iba 4 prísad. Nevyžaduje pečenie a zaberie len 15 minút práce!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Perníčky nakrájajte na plátky o šírke cca 0,8 cm. |
2
Hotovo
|
Šalátovú misu vyložte fóliou a natiahnite ju aj cez okraj. |
3
Hotovo
|
Druhú vrstvu tvorí banán a opäť kyslá smotana, potom opakujte, kým nespotrebujete všetky prísady. Poslednou vrstvou bude kyslá smotana. |
4
Hotovo
|
Zakryte tortu fóliou a nechajte ju stuhnúť cca 7 hodín |
5
Hotovo
|
Roztavte čokoládovú tyčinku a použite ju ako polevu na povrch torty. Nechajte opäť stuhnúť a môžete podávať. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |