Ingrendiencie
-
500 g Paradajky
-
500 g Mrkva
-
300 g Petržlenová vňať
-
500 g Cibuľa
-
500 g Paradajky
-
500 g Soľ
Popis
Počas chladných mesiacov sa vám zíde tento chutný zeleninový zázrak. Mäsové jedlá a polievky budú oveľa chutnejšie.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Mrkvu očistíme a nastrúhame, cibuľu a papriku nakrájame na kocky. Paradajky obaríme horúcou vodou aby sme ľahko vedeli odstrániť kožku a nakrájame ju na kocky. Petržlenovú vňať nakrájame nadrobno. |
2
Hotovo
|
Pripravenú zeleninu vložíme do jednej nádoby a osolíme. Aj je soľ veľmi jemná bude stačiť aj 400g. Necháme postáť 10 minút a naplníme ju do pohárov. Uzavrieme a odložíme do špajze. |
3
Hotovo
|
Počas chladných mesiacov je ponuka zeleniny menšia a je dôležité aby sme konzumovali veľa zeleniny. Chutná polievka alebo perkelt potrebuje dobrý základ zo zeleniny. |
4
Hotovo
|
Na konzerváciu použijeme iba soľ, takže si ju môže každý ľahko pripraviť a vydrží dlho. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |