Ingrendiencie
-
500 g Hladká múka
-
30 g Čerstvé droždie
-
1 ks Vajcia
-
1 ČL Kryštálový cukor
-
2 ČL Soľ
-
300 ml Mlieko
-
80 ml Olej
-
Náplň
-
150 g Udený syr
-
200 g Syr
-
300 g Šunka
-
1veľ.šálka Kyslá smotana
-
p.ch. Slanina
-
2 ks Strúčiky cesnaku
-
1 ks Cibuľa
-
1 bal. Kukurica
-
p.ch. Tymián sušený
Popis
S poklesom vonkajších teplôt sa od ľahších jedál a šalátov zase väčšina z nás vracia k teplým obedu a niekedy aj večeriam. Pripraviť si výdatné teplé jedlo je jednou zo zaručených metód, ako si spríjemniť deň.
To sa Vám bude určite hodiť do nadchádzajúceho sychravého počasia, ktoré prinesie jeseň. Na večer si môžete ľahko pripraviť napríklad tento slaný štrúdľus obľúbenou náplňou s príchuťou pizze.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Rozmiešajte 1 vajce v 100 ml mlieka, pridajte droždie a nechajte 10 minút stáť, pridajte cukor a soľ. Zmiešajte múku s vajcami, pridajte kvasnicovú zmes, olej a dobre premiesime cesto. Podľa potreby pridajte múku a mlieko. Cesto zakryte a nechajte kysnúť jednu hodinu na teplom mieste. |
2
Hotovo
|
Potom rozdeľte cesto na dve rovnaké časti a každú vyvaľkáme. Zmiešajte kyslú smotanu s cesnakom a tymianom a natrite touto zmesou obe časti cesta. Všetky ostatné prísady náplne nakrájajte na kúsky a navrstvite na obe časti cesta. |
3
Hotovo
|
Potom zabaľte dva štrúdle a položte ich na plech s papierom na pečenie. Pomažte rozšľahaným vajcom a pečte pri 180 stupňoch po dobu 30 minút. Podávajte teplé alebo studené. Želáme vám dobrú chuť |