• Home
  • Koláče
  • Tento jablkový koláč je hitom jesennej sezóny 2019. Zatieni akékoľvek jedlo na stole!
0 0
Tento jablkový koláč je hitom jesennej sezóny 2019. Zatieni akékoľvek jedlo na stole!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
300 g Polohrubá múka
200 g Práškový cukor
150g Maslo
3 ks Vajcia
1/2ČL Prášok do pečiva
štipka Soľ
z 1 ks Citrónová kôra
4-5 ks Jablko
na ozdobenie Práškový cukor
Na sirup
400 ml Voda
200 g Kryštálový cukor
štipka Mletá škorica

Tento jablkový koláč je hitom jesennej sezóny 2019. Zatieni akékoľvek jedlo na stole!

Kuchyňa:
  • 50min
  • Porcie 6
  • Stredné

Ingrendiencie

  • Na sirup

Popis

Zdieľať

Sezóna chutných a šťavnatých jabĺk je v plnom prúde. Ak hľadáte recept, ako ich zužitkovať a potešiť tak celú rodinu, ste na správnom mieste! Tento jablkový koláč si zamilujú všetci už po prvom zahryznutí.

(Visited 334 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Umyte a osušte jablká, neodstraňujte z nich šupku, ale nakrájajte ich na tenké 2 mm plátky. Červená šupka urobí ruže z jabĺk zaujímavejšie, no farby jabĺk môžete ľubovoľne striedať. Na jednu ružu potrebujete 7 plátkov. Hrubšie alebo nerovné kúsky pôjdu do koláča a zvyšky jabĺk sa nakrájajú na malé kusy.

2
Hotovo

Nalejte si vodu do hrnca, pridajte cukor a škoricu, položte na plameň a priveďte k varu. Keď je cukor úplne rozpustený, ponorte plátky jabĺk do vody, tie budú použité na výrobu ružičiek. Znížte plameň a počkajte, kým jablká nezmäknú. Potom ich vyberte a poukladajte, aby vychladli a vyschli. Sirup v žiadnom prípade nevylievajte.

3
Hotovo

Vyšľahajte si vajíčka s cukrom, citrónovou kôrou a štipkou soli. Pridajte maslo a pokračujte v šľahaní. Pridajte preosiatu múku, prášok do pečiva a dobre premiešajte.

4
Hotovo

Jednu tretinu formy na pečenie (s vystlaným papierom na pečenie) zalejte cestom. Na neho si poukladajte vrstvu rozmixovaných jabĺk a na nich vyleje zvyšné cesto.

5
Hotovo

Teraz je čas na tvorenie ruží z jabĺk. Poukladajte si na seba 7 plátkov a stočte ich do trubičky tak, ako to vidíte na obrázku. Tento postup opakujte aj s ďalšími ružami.

6
Hotovo

Existuje ešte jeden spôsob, ako si tieto ružičky vytvoriť, no potrebujete na to kúsky cesta.

7
Hotovo

Vytvorené ružičky poukladajte na cesto. Nemusíte ich do neho ponárať, stačí, ak sa udržia na jeho povrchu.

8
Hotovo

Pečte 30-35 minút v predhriatej rúre pri teplote 160 stupňov. Riaďte sa vašou rúrou a radšej si koláč odkontrolujte pomocou špáradla.

9
Hotovo

Pred servírovaním si jablkové ružičky potrite pripraveným sirupom a nakoniec všetko posypte práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Lydia

Predošlý
Zapečené párky v chrumkavom rožku: Obľúbená desiata hotová behom pár minút!
Ďalší
Bravčové koleno naložené v medovej marináde! Super chuť a jednoduchá príprava!
Predošlý
Zapečené párky v chrumkavom rožku: Obľúbená desiata hotová behom pár minút!
Ďalší
Bravčové koleno naložené v medovej marináde! Super chuť a jednoduchá príprava!
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here