Ingrendiencie
-
400g preosiatej Polohrubá múka
-
250g Maslo
-
2ks Vajcia
-
250g Práškový cukor
-
1 balenie Prášok do pečiva
-
Náplň
-
1kg jemného Tvaroh
-
3ks Žľtky
-
6 lyžíc Práškový cukor
-
z 1 citróna Citrónová kôra
-
100g v teplej vode Hrozienka
-
1 lyžicu Kyslá smotana
Popis
Tento koláčik, hovoríme mu „tvaroháč“ pripravujem už celé roky a nikdy sa ho nenabažíme. Chuť tohto tvarohového koláča je úplne skvelá! Nižšie nájdete môj rokmi osvedčený recept.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Maslo nastrúhame a zmiešame s ostatnými prísadami. Vypracujeme jednotné cesto. Rozdelíme ho na dve polovice a jednu rozvaľkáme a navrstvíme na plech vymastený a vysypaný múkou. Navrstvíme na dno aj na okraje. |
2
Hotovo
|
Na náplň vymiešame tvaroh s žĺtkami, cukrom, citrónom a nakoniec primiešame aj napučané hrozienka. Krém navrstvíme rovnomerne na cesto. Druhú časť cesta rozvaľkáme a nakrájame na prúžky, tie ukladáme na náplň tak, aby vytvorili tvar mriežky. |
3
Hotovo
|
Vrch koláča potrieme kyslou smotanou a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi 25-30 minút. Želáme vám dobrú chuť! Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |