Ingrendiencie
-
4 ks Žľtky
-
200 ml Mlieko
-
200 ml Krupicový cukor
-
500 ml Šľahačková smotana
Popis
Chcete si pripomenúť chuť detstva v podobe domácej zmrzliny? Vďaka nášmu receptu môžete. Je úžasne smotanová a nenájdete v nej veľa chémie, ako je tomu u zmrzliny kupovanej. Pesimisti samozrejme môžu namietať, že pridaný cukor nie je práve to najlepšie.
Možno nie je, ale zmrzlina bez farbív, konzervantov a éčok rozhodne nič nepokazí. Deťom urobíte veľkú radosť . Komu je cukor veľkým tŕňom v oku, dávať ho nemusí. Všetko záleží na Vašom uvážení a na Vašej chuti.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Do misy dajte žĺtky a pripravte aj zvyšné suroviny. |
2
Hotovo
|
Uvarte mlieko a nechajte ho vychladnúť. Potom k nemu pridajte vaječné žĺtky a cukor. Mlieko zhustne. Potom znova zohrejte a priveďte do varu. Zmes dostane podobu kondenzovaného mlieka. Potom nechajte vychladiť. |
3
Hotovo
|
Smotanu na šľahanie vyšľaháme ručným šlahačom.Potom všetko spojte a dobre premiešajte. |
4
Hotovo
|
Umiestnite do formy, krabičky, alebo nádoby, ktorú ste si pre domácu zmrzlinu vybrali. Vložte do mrazničky. Aby sa Vám v zmrzline netvorili zbytočné kúsky ľadu, párkrát po 30tich minútach vytiahnite a premiešajte. |
5
Hotovo
|
Vznikne Vám zhruba 850 g čerstvej, domácej a krásnej smotanovej zmrzliny. |