Ingrendiencie
-
1 kg Zemiaky
-
1 ks Cibuľa
-
4 ks Vajcia
-
2-3 pl Hladká múka
-
2 pl Strúhanka
-
1/2 šálky Olej
-
100 g Tvrdý syr
-
p.p. Soľ, korenie
Popis
Hľadáte, čosi uvariť na večeru, aby bolo jedlo chutné, ale nezabralo veľa času? Tento recept je pre Vás! Dnes Vám prinášame super rýchly recept na karbonátky zo zemiakov. Sú skvelé, veľmi chutné. Chrumkavé na povrchu a mäkké, ideálne na večeru s rodinou.
Zemiakové karbonátky sú na prípravu veľmi jednoduché a ľahko sa dajú servírovať napríklad s hubovou omáčkou, smotanou, alebo šalátom z čerstvej zeleniny. Sú tak chutné, že zmiznú zo stola hneď!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Umyte zemiaky a vložte do vriacej vody so soľou, nechajte vychladnúť. |
2
Hotovo
|
Zmiešame nastrúhané zemiaky, cibuľu, 2 vajcia a syr. Ochutíme soľou a korením a dobre premiešame. |
3
Hotovo
|
Rozklepneme 2 vajcia, karbonátky obalíme v múke a potom vo vajciach. Nakoniec smažíme na rozpálenej panvici s olejom, alebo pečieme v rúre dozlatista. Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |