Ingrendiencie
-
1ČL Kurkuma
-
1/4 šálky Jablčný ocot
-
1/4 šálky Med
-
1/8 ČL Kajenské korenie
-
4 šálky Voda
Popis
Vaše črevá sú centrom vášho imunitného systému. Ak tie nefungujú tak, ako majú, telo oslabne, unaví sa vy budete náchylnejší na rôzne choroby. Niektorých trápia pravidelné bolesti žalúdka, problémy s pokožkou, zatiaľ čo iní majú napríklad závraty.
Vyváženie celkovej flóry je jednoduchým riešením pre tieto problémy. Dobré baktérie udržia zdravie celého imunitného systému. Jablčný ocot v surovej forme obsahuje látky, ktoré obsahujú kyselinu octovú, ktorá úspešne ničí zlé baktérie a dodáva tie dobré. Takou je aj kurkuma, ktorá je jednou z najúčinnejších bylín. V boji proti zápalu vyhráva kurkuma, ktorá je kráľovnou na tento problém.
Obsahuje veľa antioxidantov, bojuje proti zápalu, lieči syndróm dráždivého čreva a v kombinácii s kajenským korením má ešte aj silné antiseptické a protizápalové vlastnosti na liečbu črevných ťažkostí.
Med dodáva telu minerály a enzýmy a upokojuje tak celý organizmus. Tento silný imunitu posilňujúci nápoj pomáha v trávení, dodáva probiotiká do čriev a lieči aj pálenie záhy. Pripravte si tento nápoj aj doma!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Filtrovanú vodu ohrejte v hrnci a po zložení z platne do nej pridáme med. Dobre ho premiešame, aby sa rozpustil a pridáme kurkumu, jablčný ocot a kajenské korenie. |
2
Hotovo
|
2. Potom nalejeme do džbánku a necháme chladničke aspoň 2 hodiny, aby sa nápoj ochladil. Pije sa ráno, jednorazovo, ako poldecák, na lačno 5 dní za sebou. |