Ingrendiencie
-
5 ks Vajcia
-
250 g Mleté bravčové mäso
-
1 ks Cibuľa
-
150 ml Biele víno
-
4 pl Paradajkový pretlak
-
p.ch. Syr
-
p.ch. Soľ, korenie
-
p.p. Olivový olej
-
Omáčka
-
500 ml Mlieko
-
2 pl Hladká múka
-
15 g Maslo
-
p.p. Olivový olej
-
p.ch. Soľ, korenie
-
p.ch. Muškátový oriešok
Popis
Ak patríte k milovníkom vajec, dnes si prídete na svoje. V dnešnom recepte si ukážeme úpravu vajec v kombinácii s mletým mäsom. Chute idú krásne k sebe a pripravený obed je teda fantastický. Toto jedlo môžete pripraviť ako k bežnému obedu, tak aj pre vašu návštevu.
Zamilujete si ho Vy, aj Vaša rodina. Priatelia, ktorí u Vás toto jedlo skúsia, neprestanú pátrať po recepte. Pustite sa do prípravy, ktorá Vám zaberie minimum času.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Cibuľu nakrájame na jemno a opražíme na nej mleté mäso. |
2
Hotovo
|
Teraz pripravte omáčku: Pripravte si panvicu a rozpáľte na nej olivový olej. Rozpustite v ňom maslo. Poprášte múkou a miešajte. Za stáleho miešania prilievajte mlieko a pridajte muškátový oriešok, soľ, korenie. Varte do zhustnutia. |
3
Hotovo
|
V mise zmiešajte hotové mleté mäso s drvenými žĺtkami. Prilejte k mäsovej zmesi polovicu bielej omáčky. Dobre premiešajte. Naplňte zmesou vajcia a vyskladajte ich do zapekacej misy. |
4
Hotovo
|
Vyskladané vajcia prelejte zvyškom omáčky. Potrite pretlakom a zasypte syrom. Pečieme na 180 stupňov približne 10 minút. |