• Home
  • Koláče
  • Vynikajúce, chrumkavé, orechové štangličky.
0 0
Vynikajúce, chrumkavé,  orechové štangličky.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

CESTO
250 g Vlašské orechy
250 g Práškový cukor
2 ks Žĺtko
p.ch. Džem
POLEVA
160 g Práškový cukor
1 ks Bielka
0,5 kl Citrónová šťava

Vynikajúce, chrumkavé, orechové štangličky.

Kuchyňa:
  • Ľahké

Ingrendiencie

  • CESTO

  • POLEVA

Popis

Zdieľať

Prinášame Vám veľmi jednoduchý a chrumkavý recept. Ľahké cesto z mletých orechov, žĺtkov a cukru. Poleva z citróna, cukru a bielku. Orechové tyčinky s cukrovou glazúrou – odporúčame, sú vynikajúce.

(Visited 1 810 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Z pomletých orechov, cukru, džemu a žĺtkov spracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika na pocukrovanej doske (práškovým cukrom) asi na pol centimetra. Cesto nesmie byť riedke, džem dávame len podľa potreby, najprv lyžicu a ak treba, dáme druhú. Dohustiť môžeme orechmi a cukrom 1:1

2
Hotovo

Polevu - glazúru pripravíme tak, že cukor s bielkom a šťavou s citróna vymiešame poriadne, až je poleva lesklá a hustá. Túto polevu mokrým nožom rozotrieme na cesto, nie celkom ku krajom. Mokrým nožom pokrájame tyčinky asi pol centimetra široké a dlhé. Tyčinky podoberáme príborovým nožíkom a ukladáme na papier na plech.

3
Hotovo

3 Vložíme do rúry a sušíme na 130 stupňov, dokiaľ glazúra nestvrdne, asi 20 minút. To vyskúšame prstom. Ak je tvrdá, plech vyberieme. Po upečení štangličky necháme na plechu voľne vychladnúť. Aj keď sú mäkké, ochladnutím stvrdnú.

Lydia

Predošlý
Zdravé pečivo z ražnej múky.
Ďalší
Sviatočná pečienka v úžasnej marináde
Predošlý
Zdravé pečivo z ražnej múky.
Ďalší
Sviatočná pečienka v úžasnej marináde
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here