Ingrendiencie
-
CESTO
-
250 g Vlašské orechy
-
250 g Práškový cukor
-
2 ks Žĺtko
-
p.ch. Džem
-
POLEVA
-
160 g Práškový cukor
-
1 ks Bielka
-
0,5 kl Citrónová šťava
Popis
Prinášame Vám veľmi jednoduchý a chrumkavý recept. Ľahké cesto z mletých orechov, žĺtkov a cukru. Poleva z citróna, cukru a bielku. Orechové tyčinky s cukrovou glazúrou – odporúčame, sú vynikajúce.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Z pomletých orechov, cukru, džemu a žĺtkov spracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika na pocukrovanej doske (práškovým cukrom) asi na pol centimetra. Cesto nesmie byť riedke, džem dávame len podľa potreby, najprv lyžicu a ak treba, dáme druhú. Dohustiť môžeme orechmi a cukrom 1:1 |
2
Hotovo
|
Polevu - glazúru pripravíme tak, že cukor s bielkom a šťavou s citróna vymiešame poriadne, až je poleva lesklá a hustá. Túto polevu mokrým nožom rozotrieme na cesto, nie celkom ku krajom. Mokrým nožom pokrájame tyčinky asi pol centimetra široké a dlhé. Tyčinky podoberáme príborovým nožíkom a ukladáme na papier na plech. |
3
Hotovo
|
3 Vložíme do rúry a sušíme na 130 stupňov, dokiaľ glazúra nestvrdne, asi 20 minút. To vyskúšame prstom. Ak je tvrdá, plech vyberieme. Po upečení štangličky necháme na plechu voľne vychladnúť. Aj keď sú mäkké, ochladnutím stvrdnú. |