Ingrendiencie
-
1 ks cca 400g Karfiol
-
300 g Kuracie mäso
-
2 ks Cibuľa
-
3 ks Zemiaky
-
2 ks Paradajky
-
100 g Strúhaný syr
-
100 g Kyslá smotana
-
2 ks Vajcia
-
3 ks Strúčiky cesnaku
-
p.ch. Soľ, korenie
Popis
V období leta väčšina z nás vyhľadáva ľahšie pokrmy, ktoré nie sú tak mastné, alebo sýte. Uprednostňujeme preto väčšinou zeleninové jedlá a ľahšími druhy mäsa, ako je napríklad kuracie, alebo morčacie.
Tiež nechceme tráviť príliš veľa času v kuchyni pri rozpálenej rúre a preto nám vždy prídu vhod rýchle recepty, ktoré sú tiež zvyčajne jednoduché na prípravu. Náš dnešný recept presne toto všetko spĺňa a chutí výborne!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Karfiol varíme v osolenej vode asi 10 minút, precedíme a nakrájíme.Kuracie prsia varíme v osolenej vode, potom ich nakrájame. Narežeme cibuľu na plátky, nakrájame paradajky. |
2
Hotovo
|
Kyslú smotanu zmiešame spolu s rozšľahanými vajcami, korením a pridáme prelisovaný cesnak. |
3
Hotovo
|
Zemiaky olúpeme a nakrájame na tenké plátky, vymažeme plech maslom a nakladieme naň vrstvu zemiakov, nasleduje vrstva mäsa, cibuľa, karfiol, paradajky, polejeme smotanou a posypeme strúhaným syrom. |
4
Hotovo
|
Tiež ozdobíme petržlenom. Pečieme pri 180 ° rúre asi 30 minút. Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |