Ingrendiencie
-
2 bal. Lístkové cesto
-
2-3 ks jablká
-
1/2 čl Mletá škorica
-
2 pl Cukor
-
2 pl múka
-
1/2 pohára Mleté orechy
-
3 pl Trstinový cukor
-
2 pl Strúhanka
-
1 ks Vajcia
-
1 čl Voda
Popis
Jablkový závin je vynikajúcim jedlom rakúskej kuchyne, ktorá je ideálna pre tých, ktorí dodržiavajú diétu, pretože neobsahuje živočíšne ani rastlinné tuky. Doma pripravený závin je oveľa chutnejší ako ten, ktorý si môžete objednať v reštauráciách.
Správne pripravený, šťavnatý, s tenkým cestom a s chutnou chrumkavou kôrkou. Pri tomto všetkom nie je zložité ho pripraviť. Vyskúšajte sami, postupujte podľa odporúčaní.
Ako pripraviť závin
Postup receptu
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
|
3
Hotovo
|
Zohrejte rúru na 190 stupňov. Očistite jablká, odstráňte stred a pokrájajte ich. Potom ich vložte do misky a posypte škoricou, hnedým a obyčajným cukrom, múkou. Odstavte na 20 minút, aby jablká pustili šťavu. |
4
Hotovo
|
|
5
Hotovo
|
|
6
Hotovo
|
|
7
Hotovo
|
Tento lahodný závin sa perfektne kombinuje so zmrzlinou alebo šľahačkou. Ale ak dodržujete prísnu diétu, tak si dajte kúsok a zapite ho nesladeným čajom. Dobrú chuť! Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujem |