Ingrendiencie
-
300 g Jahody
-
250 g Mascarpone
-
4 dcl Šľahačková smotana
-
p.ch. Med
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
Najprv si pripravíme šľahačku. V mise si vyšľaháme dobre vychladenú smotanu na šľahanie. Šľahačku následne odložíme do chladničky a pripravíme si ďalšie ingrediencie. |
2
Hotovo
|
Jahody umyjeme, očistíme od stopiek a lístkov a dobre rozmixujeme. Pokiaľ máte rady chuť kúskov ovocia ako v jogurte, nemixujte ich úplne. Následne zmiešame mascarpone spolu s jahodami do jednej zmesi. |
3
Hotovo
|
Z chladničky vyberieme šľahačku a postupne ju začneme vmiešavať do jahodovej zmesi. Pridávame ju opatrne, aby nám „nespadla“. Do takto pripraveného krému na záver pridáme sladidlo podľa chuti. |
4
Hotovo
|
Krém naplníme do uzatvárateľných nádob (najlepšie sklenených) a skladujeme v chladničke. Použiť ho môžeme aj ako plnku do zákuskov alebo ním natrieme tortu a ozdobíme ovocím. |
5
Hotovo
|
Skvele sa hodí i do zmrzlinových pohárov alebo smotanových dezertov s piškótami. Fantázii sa medze nekladú. Dobrú chuť! |