Popis
Každý milovník gulášov vie, že tajomstvo dobrého gulášu sa ukrýva v dvoch hlavných ingredienciách – mäse a cibuli. Práve od kvality opraženej cibulky závisí chuť celého guláša.
Málo opečená cibuľka má za následok sladkú chuť a riedkosť gulášu. Preto sa mnohí dopúšťajú chyby – cibule buď dávajú do guláša málo, alebo z obavy pred spálením cibule pridávajú veľa tuku. Ani jedno však nie je správne.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Ako správne osmažiť cibuľku do gulášu?Hlavným pomocníkom nám bude voda. Pokiaľ ju do cibule prilievame pomaly, cibuľa rovnomerne hnedne a nebudete potrebovať ani toľko tuku. |
2
Hotovo
|
Do hrnca alebo kotlíka dajte toľko tuku, aby bolo pokryté dno. Opekajte cibuľu, kým nezačne hnednúť. |
3
Hotovo
|
A ďalej už postup poznáte. Pridajte mäso a ďalšie ingrediencie. Ak budete opekať cibuľu takýmto spôsobom, dodáte gulášu nielen skvelú chuť a hustotu, ale nebude ani tak mastný. Dobrú chuť! |