Ingrendiencie
-
200 g Polohrubá múka
-
200 g hrudk. Tvaroh
-
3 ks Vajcia
-
225 g Sušené slivky
-
100 g Maslo
-
85 g Cukor
-
30 g Liesk.sekané orechy
-
2 pl Mlieko
-
50 ml...a iný Krémový likér
-
1 bal. Vanilkový cukor
Popis
Tvarohové koláče sú pochúťkou pre malých aj veľkých a to obzvlášť, ak ich my mamy vieme dobre pripraviť. Najlepšie chutia s ovocím. Veľa gazdiniek pridáva do tvarohu aj škoricu. Tento koláč však bude báječne výnimočný. Viete čím?
Slivky namočené v likéri dodajú koláču nezameniteľnú vôňu ale aj chuť. Sladkosť likéru, v ktorom slivky pred pečením necháme vylúhovať, vám bude na jazyku spôsobovať hotovú explóziu. Ak náhodou nie ste fanúšikom sušených sliviek, pokojne môžete použiť iné sušené ovocie – marhule, hrozienka, či dokonca brusnice.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Sušené slivky namočte na niekoľko hodín do likéru. Výborný je mandľový, ale postačí aj akýkoľvek ovocný, môže byť aj domáci. Ak nemáte radi chuť alkoholu, postačí vám voda, alebo sladší čaj. |
2
Hotovo
|
Lieskové oriešky nasekajte a zmiešajte s múkou, pridajte maslo izbovej teploty nakrájané na menšie kúsky a 25g kryštálového cukru. Všetko zmiešajte a pridajte bielko z jedného vajca (žĺtok si odložte), mlieko a vymieste cesto. Ak je cesto príliš tuhé, pridajte ešte trochu mlieka. Z cesta si vyformujte bochník a na chvíľu ho odložte odpočinúť. |
3
Hotovo
|
Medzitým si pripravte tvarohovú zmes. Zmiešajte tvaroh, 60g cukru, vanilkový cukor, 2 celé vajcia a 1 žĺtok. Ponorným mixérom všetko zmiešajte do jednotnej konzistencie. |
4
Hotovo
|
Cesto si vyvaľkajte podľa formy na pečenie a pretŕčajúce okraje zrežte. Na dno formy poukladajte na cesto nasiaknuté sušené slivky a prikryte ich zmesou tvarohu. Koláč pečte v rúre predhriatej na 180 stupňov približne 40-45 minút. Prajeme dobrú chuť! |