Ingrendiencie
-
400 g Polohrubá múka
-
300 ml Smotana
-
125 ml Kondenzované mlieko
-
125 ml varené Kondenzované mlieko
-
40 ks mleté vlaš.orechy
-
360 g Práškový cukor
-
1/2 čl Jedlá sóda
-
1/2 čl Ocot
-
1/2 čl Kakao
-
250 g Maslo
Popis
Ak už neviete, čo si máte upiecť, ponúkame vám recept na túto krémovo orechovú pochúťku!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Cesto:V stredne veľkej nádobe si zmiešajte múku 200ml smotany, 180g cukru, sódu zmiešanú s octom, polovicu nevareného kondenzovaného mlieka a 1 PL kakaa. |
2
Hotovo
|
Cesto si prerežte na dve rovnaké časti. |
3
Hotovo
|
Krém:Roztavte si 200g masla, pridajte kondenzované mlieko a vyšľahajte. |
4
Hotovo
|
Nasekané vlašské orechy si osmažte na panvici a pridajte ich do krému. |
5
Hotovo
|
Jednu polovicu upečeného cesta potrite krémom a prikryte druhou polovicou. |
6
Hotovo
|
Poleva:Zmiešajte si 180g cukru, 1 lyžica kakaa, 4 lyžice smotany a 50g masla. Varte na miernom ohni po dobu 5-7 minút a polejte jej tortu (ak máte ešte nejaké zvyšné orechy, pokojne ich pridajte do polevy). |
7
Hotovo
|
Hotovú tortu nechajte odstáť, aby nasiakla krémom aj polevou. Pripravte si k tomu váš obľúbený čaj a vychutnávajte. Prajeme dobrú chuť! Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |