• Home
  • Hlavné jedlá
  • Talianske cestoviny z jednej panvice. Vyčarujte so základnými surovinami luxusnú večeru, ktorá sa uvarí doslova sama!
0 0
Talianske cestoviny z jednej panvice. Vyčarujte so základnými surovinami luxusnú večeru, ktorá sa uvarí doslova sama!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
300 g Makaróny
500 ml Voda
2 ks Paradajky
3 ks Strúčiky cesnaku
p.ch. Soľ, korenie
200 g Tvrdý syr
p.p. Olej

Talianske cestoviny z jednej panvice. Vyčarujte so základnými surovinami luxusnú večeru, ktorá sa uvarí doslova sama!

Kuchyňa:
  • Porcie 4
  • Ľahké

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Talianske cestoviny.To je jedlo, ktoré si bežne objednávame v reštauráciách. Pripraviť si ho však doma nie je vôbec náročné. Netreba hľadať žiadne tajné prísady, ani sa trápiť, či to dokážete tak dobre, ako šéfkuchár. Jasné, že dokážete.

Hovorí sa, že cestoviny boli pôvodne jedlom chudobných. Dnes sú na piedestálu aj v tej najšpičkovejšou gastronómii a spôsobov, ako ich pripraviť je nekonečne veľa. Dnes Vám ukážeme, ako pripraviť cestovinovú panvicu z tých najzákladnejších zložiek. Pamätajte, to najjednoduchšie býva často aj najlepšie.

(Visited 1 196 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Cestoviny dajte variť do osolenej vriacej vody a pridajte trochu oleja. Kým sa cestoviny varia, nakrájajte si na kocky paradajky, cibuľu na drobno a cesnak pretlačte do rozohriatej panvice s olivovým olejom. Všetky čerstvé suroviny nechajte prejsť varom a osmažiť, aby sa spojili chute a uvoľnila sa vôňa.

2
Hotovo

Po uvarení cestoviny zlejeme a necháme odkvapkať. Polejte trochou olivového oleja a premiešajte. Potom cestoviny vysypte k zelenine. Poriadne posoľte a okoreňte a nechajte prejsť v omáčke z čerstvých paradajok, oleja a cibule s cesnakom. Vypnite sporák a nastrúhajte tvrdý syr a nechajte, nech sa na cestovinovej panvici roztopí a trochu stuhne.

3
Hotovo

Ak máte radi bylinky, pridajte do cestovín čerstvú bazalku, tymian, či rozmarín. Tzv. „Basic“ postup na prípravu cestovín si zamiluje každý. Je to ako keď ochutnáte originálnu pizzu Margherita. Na pizza ceste je len paradajkový základ a tvrdý syr. No žiadna pizza nechutí viac talianska, než táto. Prajeme dobrú chuť!

4
Hotovo

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Lydia

Predošlý
Ďalší výborný recept pre milovníkov kuracieho mäsa. Famózna kuracia roláda s cesnakom, ktorá Vám bude chutiť aj za studena!
Ďalší
Zemiaky plnené mletým mäsom s omáčkou z kyslej smotany: Rýchla príprava a famózna chuť!
Predošlý
Ďalší výborný recept pre milovníkov kuracieho mäsa. Famózna kuracia roláda s cesnakom, ktorá Vám bude chutiť aj za studena!
Ďalší
Zemiaky plnené mletým mäsom s omáčkou z kyslej smotany: Rýchla príprava a famózna chuť!