Ingrendiencie
-
2 kg Paprika
-
150 g Paradajkový pretlak
-
5 ks Strúčiky cesnaku
-
100 ml Ocot
-
4 ks Feferonka
-
2-3 ČL Soľ
-
50 g Kryštálový cukor
Popis
Papriku pestujem každý rok, avšak čerstvá u nás nie je príliš populárna. Vyrábam z nej lečo a tú najúžasnejšiu domácu nátierku.
Na hrianky je neprekonateľná, ale výborne vám ochutí aj omáčky a ja ju dávam aj na cestoviny.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Papriku umyjeme a zbavíme stopky a jadierok. Potom spolu s očišteným cesnakom a feferonkami ju pomelieme v mlýnčeku na mäso. Pridáme soľ, cukor, prelak, ocot a dôkladne premiešame. |
2
Hotovo
|
Nátierku navrstvíme do čistých pohárov na zaváranie, pevne uzavrieme a sterilizujeme pri teplote 85 stupňov 25 minút. |
3
Hotovo
|
Potom necháme vychladnúť a skladujeme na chladnejšom, tmavom mieste. Nátierka vydrží pokojne aj celý rok, teda ak ju dovtedy nezjete 🙂 Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |