• Home
  • Rôzne
  • Tá najlepšia papriková nátierka s cesnakom, z domácej úrody podľa starého receptu našej babičky. Lepšiu nenájdete!
0 0
Tá najlepšia papriková nátierka s cesnakom, z domácej úrody podľa starého receptu našej babičky. Lepšiu nenájdete!

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

2 kg Paprika
150 g Paradajkový pretlak
5 ks Strúčiky cesnaku
100 ml Ocot
4 ks Feferonka
2-3 ČL Soľ
50 g Kryštálový cukor

Tá najlepšia papriková nátierka s cesnakom, z domácej úrody podľa starého receptu našej babičky. Lepšiu nenájdete!

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Papriku pestujem každý rok, avšak čerstvá u nás nie je príliš populárna. Vyrábam z nej lečo a tú najúžasnejšiu domácu nátierku.

Na hrianky je neprekonateľná, ale výborne vám ochutí aj omáčky a ja ju dávam aj na cestoviny.

(Visited 2 205 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Papriku umyjeme a zbavíme stopky a jadierok. Potom spolu s očišteným cesnakom a feferonkami ju pomelieme v mlýnčeku na mäso. Pridáme soľ, cukor, prelak, ocot a dôkladne premiešame.

2
Hotovo

Nátierku navrstvíme do čistých pohárov na zaváranie, pevne uzavrieme a sterilizujeme pri teplote 85 stupňov 25 minút.

3
Hotovo

Potom necháme vychladnúť a skladujeme na chladnejšom, tmavom mieste. Nátierka vydrží pokojne aj celý rok, teda ak ju dovtedy nezjete 🙂

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Lydia

Predošlý
Domáca nakladaná kyslá kapusta do pohárov /nepotrebujete žiaden súdok/
Ďalší
Karbanátky na plechu: Zdravšie, chutnejšie a hlavne bez vyprážania!
Predošlý
Domáca nakladaná kyslá kapusta do pohárov /nepotrebujete žiaden súdok/
Ďalší
Karbanátky na plechu: Zdravšie, chutnejšie a hlavne bez vyprážania!
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here