Ingrendiencie
-
1 kg Zemiaky
-
4 pl Tekutý nálev
-
6-7 ks Nakladané uhorky
-
1 pl Horčica
-
120 ml Majonéza
-
60 ml Jogurt
-
1 ks Červená cibuľa
-
1 ks Stopkový zeler
-
p.ch. Soľ, korenie
Popis
Zemiakový šalát je skvelou a veľmi obľúbenou prílohou nielen k vianočnému kaprovi. Obľúbená je varianta s reznami, či iným vyprážaným mäsom. Ak aj vy máte radi zemiakový šalát, skúste tento recept.
Jedná sa o recept na ten najlepší zemiakový šalát. Táto verzia je trochu iná od tých tradičných vďaka niekoľkým jednoduchým krokom v príprave je výsledok naozaj fantastický. Najdôležitejšie je varenie zemiakov.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zemiaky olúpeme, prepláchneme a nakrájame na malé kocky. Všetky vložíme do nádoby so studenou vodou, pridáme soľ a necháme variť. Necháme zemiaky variť po dobu 10-12 minút, kým nezmäknú. Scedíme a odložíme stranou, medzitým si pripravíme ostatné suroviny. |
2
Hotovo
|
V malej miske zmiešame nálev a horčicu, zemiaky zalejeme a odložíme na 30 minút do chladničky. Jemne nasekáme uhorky, cibuľu a zeler. Dáme do misky a pridáme majonézu, jogurt, soľ a korenie. |
3
Hotovo
|
Nakoniec vmiešame studené zemiaky a poriadne celú zmes premiešame a môžeme podávať. Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |