Ingrendiencie
-
4 ks Vajcia
-
1,5 šálky Polohrubá múka
-
1 bal. Prášok do pečiva
-
p.ch. Práškový cukor
-
300 g Broskyne
-
1 bal. Vanilkový cukor
-
p.p. Mlieko
Popis
Rýchle koláče sú tie najvďačnejšie, a preto spravidla aj najlepšie chutia. Nemáme s nimi veľa námahy a zároveň sa tešíme, ako famózne chutia. Presne taký recept máme pre Vás aj dnes. Broskyňový koláč môžete pripraviť ako z čerstvých, tak i zo zaváraných broskýň a chutiť bude stále rovnako. Fantasticky!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Broskyne si nakrájajte na mesiačiky. Celá vajíčka rozšľahajte s cukrom a pridajte aj vanilkový cukor. Potom pridajte po menších dávkach múku a prášok do pečiva. Ak je cesto husté, pridajte trochu mlieka. Všetko spolu pekne zmiešajte. Cesto by malo mať konzistenciu hustej smotany. |
2
Hotovo
|
Menší pekáč, alebo tortovú formu si vymažte maslom a vysypte múkou, následne do nej vylejte pripravené cesto. Navrch naskladajte mesiačiky broskýň a každú len ľahko zatlačte dovnútra. |
3
Hotovo
|
Pečte vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 40-50 minút, do zlatista. Potom poprášte práškovým cukrom a podávajte so studenou kyslou smotanou. Prajeme dobrú chuť! |