Ingrendiencie
-
1 kg Uvarené zemiaky v šupke
-
100 g Strúhaný syr
-
2 ks Vajcia
-
p.ch. Petržlenová vňať
-
p.ch. rozmarín sušený
-
3 ks Strúčiky cesnaku
-
p.ch. Soľ, korenie
-
p.p. Olej
Popis
Náš obľúbený pokrm zo zemiakov, syra a byliniek. Ak budete mať nabudúce chuť na zemiakové placky, vyskúšate namiesto nich toto, je to neskutočná delikatesa a príloha ako vyšitá!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Uvarené zemiaky necháme mierne vychladnúť a roztlačíme na kašu. Potom k nim pridáme strúhaný syr, pretlačený cesnak, vajcia, petržlenovú vňať a rozmarín. Ochutíme soľou a korením a vypracujeme zemiakové cesto. |
2
Hotovo
|
Z cesta formujeme guľky, ktoré ukladáme tesne vedľa seba na plech vymastený olejom. Povrch takto položených guličiek potrieme olejom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 30 minút, alebo kým povrch zemiakov nebude zlatistý |
3
Hotovo
|
Podávame ako prílohu alebo s obľúbenou omáčkou ako chutnú a originálne večeru. Želáme vám dobrú chuť! Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |