• Home
  • Rôzne
  • Roztomilé veľkonočné zajačiky z kysnutého cesta
0 0
Roztomilé veľkonočné zajačiky z kysnutého cesta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

1 bal. Sušené droždie
1/4 hrnčeka Vlažná voda
3/4 hrnceka Mlieko
2 pl Krupicový cukor
2 pl Maslo
1 veľké Vajcia
1 čl Soľ
1/2 čl Muškátový oriešok
3-3,5 hrnčeka Hladká múka
roztopené Maslo

Roztomilé veľkonočné zajačiky z kysnutého cesta

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Chcete tento rok zmenu? Čo takto upiecť namiesto tradičného mazanca či vianočky tieto krásne zajačiky :). Z jednej várky ich budete mať plno, cesto krásne vonia muškátovým orieškom a vďaka svojej veľkosti sa pečú len krátko. Odporúčame jesť ešte ľahko teplé s hrnčekom kávy či čaju.🙂

(Visited 401 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

V malej miske rozpustite droždie vo vode.
Vo veľkej miske zmiešajte mlieko, cukor, maslo, vajcia, soľ, šalviu, muškátový oriešok, vodu s droždím a dva hrnčeky múky.

2
Hotovo

Dobre všetko premiešajte a postupne pridávajte zvyšnú múku, kým sa nevytvorí hladké cesto.
Cesto potom spracujte na pomúčenej pracovnej ploche približne 6 až 8 minút.
Vložte ho do misy zľahka vymastenej olejom, zakryte potravinovou fóliou a nechajte približne hodinu kysnúť, alebo kým cesto nezdvojnásobí objem.

3
Hotovo

Potom cesto zľahka zplácnite a nechajte ešte 10 minút odpočívať.
Potom cesto rozdeľte na 24 kúskov. Na každého zajačika rozvaľkajte kúsok na približne 50 cm dlhý špagát. Rozdeľte ho na cca 25 cm, 13 cm, 2 x 5 cm a 2 cm kúsky.

4
Hotovo

Najdlhší kus zatočte do slimáka na telo zajačika. Potom zrolujte 13 cm kus na hlavičku. Z 5 cm kúskov urobte uši az posledného kúsku chvostík. Zajačika potom vytvarujte poskladaním na plech vyložený papierom na pečenie a pokračujte s ďalším cestom rovnako.

5
Hotovo

Králiky potom ešte zakryte čistou utierkou a nechajte približne 25 minút kysnúť.
Predhrejte rúru na 190 ° C. Pečte približne 10 až 12 minút alebo dozlatista.
Upečené cesto pomažte rozpusteným maslom a servírujte ešte zľahka teplé.

Lydia

Predošlý
Kysnutý veniec s bylinkovou náplňou: Keď si ho pred Veľkou nocou doma pripravíte, všetkých zaručene potešíte!
Ďalší
Jednoduchá kapsička, ktorú poznáte z obchodu. Upečte si ju doma rýchlo a chutne.
Predošlý
Kysnutý veniec s bylinkovou náplňou: Keď si ho pred Veľkou nocou doma pripravíte, všetkých zaručene potešíte!
Ďalší
Jednoduchá kapsička, ktorú poznáte z obchodu. Upečte si ju doma rýchlo a chutne.
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here