Ingrendiencie
-
4 ks Bielka
-
150 g Kryštálový cukor
-
150 g mleté vlaš.orechy
-
2 pl Vlaš.orechy sekané
-
Krém
-
4 ks Žľtky
-
150 g Kryštálový cukor
-
2 pl Hladká múka
-
150 g zmäknuté Maslo
-
2 pl mleté vlaš.orechy
Popis
Vynikajúci zákusok, ktorý sa oplatí vyskúšať. Najmä ak patríte k milovníkom orechových rezov.
Hodí sa pre návštevy, ku kávičke alebo len tak, keď Vás naháňa chuť na sladké
Postup receptu
1
Hotovo
|
Bielky ušľaháme na tuhý sneh, postupne pridáme aj cukor, orechy – oba druhy (namleté i nasekané). |
2
Hotovo
|
Na krém si ušľaháme žĺtky s cukrom nad parou. Šľaháme asi 10 minút, potom pridáme aj múku a stále šľaháme, kým zmes nie je krémová a hustá. |
3
Hotovo
|
Krém navrstvíme na cesto, uhladíme a posypeme orieškami. Necháme vychladnúť a môžeme podávať. Dobrou chuť! Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |