Ingrendiencie
-
250 g staršie rožky
-
250 ml Mlieko
-
2 ks Žľtky
-
p.p. Soľ
-
štipka Muškátový oriešok
-
20 g Maslo
-
40-50 g Hrubá múka
-
z 2 ks Bielka
Popis
Od tej doby, čo som vyskúšala urobiť tieto knedle, ich robím naozaj často. Sú rýchle, výborné a oveľa jednoduchšie ako kysnuté knedle.
Robím ich k omáčkam, ku gulášu, s dusenou kapustou, alebo aj len tak – keď potrebujeme zužitkovať staršie pečivo. Tento recept som odkukala od mojej kamarátky z Čiech!
(Visited 1 671 times, 1 visits today)
Postup receptu
1
Hotovo
|
Pečivo nakrájame na kocky a zalejeme rozmiešanými žĺtkami s mliekom. |
2
Hotovo
|
Pridáme soľ, štipku muškátového orieška, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a hrubú múku – všetko dôkladne premiešame a nakoniec primiešame aj sneh z bielkov. |
3
Hotovo
|
Sneh vmiešame do zmesi opatrne, aby sme mali cesto krásne nadýchané. |
4
Hotovo
|
Potom si navlhčíme ruky a z cesta formujeme guľky. Knedle varíme vo vriacej vode asi 15 minút. Zdieľajte tento skvelý recept na Karlovarské knedlíky so svojimi priateľmi! Určite si tiež radi pochutnajú! |