Ingrendiencie
-
100 g Cukor
-
1 ks Vajcia
-
100 ml Kyslá smotana
-
2 pl Olej
-
1 čl Prášok do pečiva
-
15 g Vanilkový cukor
-
80 g múka
-
4 pl Kakao
-
Krém
-
250 g Tvaroh
-
100 g Práškový cukor
-
250 ml 33% Krémy
-
40 ml Voda
-
25 g Číra želatína
-
200 g Konzervov.čerešne
-
15 g Vanilkový cukor
Popis
Ľahké a rýchle recepty sú našou doménou. Horúce dni najmä v lete si priamo pýtajú niečo, čo osvieži a poteší chuťové poháriky. Tento lahodný tvarohový koláč, na ktorý budete potrebovať minimum surovín si pripravíte takto.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Rozmixujte spolu vajcia a cukor, pridajte olej, smotanu a pokračujte v šľahaní. |
2
Hotovo
|
Vymastite si nádobu na pečenie, do ktorej vylejeme cesto (nemalo by siahať vyššie ako 3cm). Cesto pečieme v predhriatej rúre pri teplote 190 stupňov 20 minút. |
3
Hotovo
|
Vo vodnom kúpeli rozpustite želatínu a nechajte ju vychladnúť. Opatrne ju pridávajte do krému. |
4
Hotovo
|
Cesto nakrájajte na kocky a umiestnite ho spolu s čerešňami na prvú vrstvu krému. Následne znovu nalejte krém. |
5
Hotovo
|
Formu zakryjeme potravinovou fóliou a dáme do ľadničky najmenej na 6 hodín (ideálne cez noc). |
6
Hotovo
|
Ideálne je pri tomto koláči použiť čerstvé ovocie, hlavne v lete, môže byť príjemným osviežením horúcich dní. Prajeme dobrú chuť. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |