• Home
  • Koláče
  • Pripravte si tento koláč, ktorý spestrí váš deň nie len svojou chuťou, ale aj vzhľadom! Ku kávičke je božský.
0 0
Pripravte si tento koláč, ktorý spestrí váš deň nie len svojou chuťou, ale aj vzhľadom! Ku kávičke je božský.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

100 g Cukor
1 ks Vajcia
100 ml Kyslá smotana
2 pl Olej
1 čl Prášok do pečiva
15 g Vanilkový cukor
80 g múka
4 pl Kakao
Krém
250 g Tvaroh
100 g Práškový cukor
250 ml 33% Krémy
40 ml Voda
25 g Číra želatína
200 g Konzervov.čerešne
15 g Vanilkový cukor

Pripravte si tento koláč, ktorý spestrí váš deň nie len svojou chuťou, ale aj vzhľadom! Ku kávičke je božský.

Kuchyňa:
  • 25 min.
  • Ľahké

Ingrendiencie

  • Krém

Popis

Zdieľať

Ľahké a rýchle recepty sú našou doménou. Horúce dni najmä v lete si priamo pýtajú niečo, čo osvieži a poteší chuťové poháriky. Tento lahodný tvarohový koláč, na ktorý budete potrebovať minimum surovín si pripravíte takto.

(Visited 251 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Rozmixujte spolu vajcia a cukor, pridajte olej, smotanu a pokračujte v šľahaní.
V samostatnej nádobe zmiešajte múku, kakao, vanilkový cukor a prášok do pečiva.
V malých dávkach pridávajte suchú zmes do tej tekutej a jemne premiešavajte.

2
Hotovo

Vymastite si nádobu na pečenie, do ktorej vylejeme cesto (nemalo by siahať vyššie ako 3cm). Cesto pečieme v predhriatej rúre pri teplote 190 stupňov 20 minút.
Krém si pripravíme nasledovne. Želatínu zalejeme vlažnou vodou a 20 minút necháme odpočívať. Zatiaľ rozmixujeme tvaroh s krémom, pridáme vanilkový cukor a práškový cukor.

3
Hotovo

Vo vodnom kúpeli rozpustite želatínu a nechajte ju vychladnúť. Opatrne ju pridávajte do krému.
Upečené cesto vyberte z pekáča. Tortovú formu vymastite alebo vyložte celofánom a na dno nalejte časť krému.

4
Hotovo

Cesto nakrájajte na kocky a umiestnite ho spolu s čerešňami na prvú vrstvu krému. Následne znovu nalejte krém.

5
Hotovo

Formu zakryjeme potravinovou fóliou a dáme do ľadničky najmenej na 6 hodín (ideálne cez noc).
Tortu následne vyklopte z formy a môžete podávať.

6
Hotovo

Ideálne je pri tomto koláči použiť čerstvé ovocie, hlavne v lete, môže byť príjemným osviežením horúcich dní. Prajeme dobrú chuť.

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

Predošlý
Ak neviete čo variť, vyskúšajte tento super recept. Zužitkujete tak potraviny, ktoré vám zostali v chladničke
Ďalší
Pripravovali ste už šalátový koláč? S našim receptom si ho ukuchtíte raz-dva.
Predošlý
Ak neviete čo variť, vyskúšajte tento super recept. Zužitkujete tak potraviny, ktoré vám zostali v chladničke
Ďalší
Pripravovali ste už šalátový koláč? S našim receptom si ho ukuchtíte raz-dva.
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here