Ingrendiencie
-
3,5 kg Slivky
-
1,5 kg Kryštálový cukor
-
2,5 dcl Voda
Popis
Máme radi slivkový lekvár, ale nemám trpezlivosť ho tak dlhé hodiny variť, zato ho už pár rokov takto pripravujem. Je rovnako chutný, ako podľa receptu babičky.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Čo najzrelšie slivky vyber, umy a odstráň z nich jadierka a vlož do jednej misy. Cukor a vodu daj do jedného hrnca a nechaj zovrieť. Horúci sirup nalej na slivky a potom pomaly po dobe 30 minút prevar na ohni, pritom postupne miešaj. |
2
Hotovo
|
Nechaj trocha vychladnúť a potom s ručným mixérom mixuj ak sa ti to tak zdá jednoduché, predtým než by si dala variť môžeš aj pomlieť slivky. |
3
Hotovo
|
Toto potom var po dobu jednej hodiny a potom pár kvapiek kvapni na tanier a keď už lekvár nebude ťahavý, tak je hotový. |
4
Hotovo
|
Lekvár daj do fľašiek a zavri ich. Potom vlož fľašky do väčšieho hrnca a zakry ich paplónom a nechaj ich tak vychladnúť. Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |