0 0
Pečené údené mäso v ovocnom náleve

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

1 ks Údené mäso
0,5 šálky Med
0,5 šálky Trstinový cukor
1 šálka Pomaranč
1 šálka Hrušky
p.ch. Ovocie

Pečené údené mäso v ovocnom náleve

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

Popis

Zdieľať

Pečené údené mäso s medovou glazúrou a ovocním. Gurmánsky zážitok vhodný na privítanie Nového Roka, Veľkú noc a na slávnostné obedy. Veríme, že táto varianta prípravy a kombinácie chuti si vás získa.

(Visited 515 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Rúru si predhrejeme na 200 °C Do hlbokého pekáča nalejeme hruškový a pomarančový džús (môžete pridať aj vodu), premiešame a vložíme doň údené mäso (mäso by malo byť zaliate cca do polovice)

2
Hotovo

Pekáč prikryjeme alobalom a pri teplote 200 °C ho pečieme do mäkka .Mäso počas pečenia polievame ovocnou zmesou, v prípade potreby pridáme vodu

3
Hotovo

Keď je mäso dostatočne mäkké, vyberieme ho z rúry a pripravíme si tzv. glazúru : med zmiešame s cukrom, touto zmesou polejeme mäso a necháme ho dopiecť do zlatista (môžete použiť funkciu gril, avšak pozor na to, aby vám mäso nezhorelo)

4
Hotovo

Takto pripravené údené mäso, pred servírovaním môžte ozdobiť ovocím/zeleninou. Podávame s celozrnným chlebom, chrenom a sterilizovanými uhorkami, prípadne s rôznymi druhmi zemiakových šalátov

Lydia

Predošlý
Slaný kurací koláč
Ďalší
Racuchy – Poľské jablkové lievance
Predošlý
Slaný kurací koláč
Ďalší
Racuchy – Poľské jablkové lievance
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here