Ingrendiencie
-
1 ks Údené mäso
-
0,5 šálky Med
-
0,5 šálky Trstinový cukor
-
1 šálka Pomaranč
-
1 šálka Hrušky
-
p.ch. Ovocie
Popis
Pečené údené mäso s medovou glazúrou a ovocním. Gurmánsky zážitok vhodný na privítanie Nového Roka, Veľkú noc a na slávnostné obedy. Veríme, že táto varianta prípravy a kombinácie chuti si vás získa.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Rúru si predhrejeme na 200 °C Do hlbokého pekáča nalejeme hruškový a pomarančový džús (môžete pridať aj vodu), premiešame a vložíme doň údené mäso (mäso by malo byť zaliate cca do polovice) |
2
Hotovo
|
Pekáč prikryjeme alobalom a pri teplote 200 °C ho pečieme do mäkka .Mäso počas pečenia polievame ovocnou zmesou, v prípade potreby pridáme vodu |
3
Hotovo
|
Keď je mäso dostatočne mäkké, vyberieme ho z rúry a pripravíme si tzv. glazúru : med zmiešame s cukrom, touto zmesou polejeme mäso a necháme ho dopiecť do zlatista (môžete použiť funkciu gril, avšak pozor na to, aby vám mäso nezhorelo) |
4
Hotovo
|
Takto pripravené údené mäso, pred servírovaním môžte ozdobiť ovocím/zeleninou. Podávame s celozrnným chlebom, chrenom a sterilizovanými uhorkami, prípadne s rôznymi druhmi zemiakových šalátov |