• Home
  • Koláče
  • Parádne karamelové kocky – sú také výborné, že u nás nikdy dlho na stole nevydržia.
0 0
Parádne karamelové kocky – sú také výborné, že u nás nikdy dlho na stole nevydržia.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Počet porcií:
Cesto 1
8 PL Práškový cukor
1 PL Prášok do pečiva
8 PL Polohrubá múka
1 PL Kakao
8 PL vlažnej Voda
8 ks Vajcia
Cesto 2
5 ks Bielka
250 g Práškový cukor
Plnka
5 ks Žľtky
300 g Kryštálový cukor
2,5 dcl Šľahačková smotana
3 dcl Mlieko
1 ks Zlatý klas
30 dkg Maslo

Parádne karamelové kocky – sú také výborné, že u nás nikdy dlho na stole nevydržia.

Kuchyňa:
  • 70 min.
  • Porcie 8
  • Stredné

Ingrendiencie

  • Cesto 1

  • Cesto 2

  • Plnka

Popis

Zdieľať
(Visited 1 723 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Postup cesto 1:

Bielky vyšľaháme s cukrom na sneh a postupne pridáme žĺtky , vodu , múku s práškom do pečiva a kakaom. Cesto vylejeme na plech na ktorom je papier na pečenie a upečieme.

Postup cesto 2: Bielky šľaháme nad parou s cukrom na sneh . Cesto vylejeme na mastný papier a pomaly sušíme v mierne vyhriatej polootvorenej rúre.

2
Hotovo

Plnka:

Kryš.cukor skaramelizujeme zalejeme smotanou a miešame kým sa nerozpustí . V mlieku rozmiešame žĺtky , zlatý klas a vylejeme do karamelu a uvaríme hustú kašu . Do vychladnutej vmiešame maslo a ešte krátko vyšľaháme

3
Hotovo

Cesto číslo 1 si prerežeme po celej dĺžke a vzniknú nám tak dva cesta na jedno natrieme polovicu plnky dáme na to snehové cesto, na ktoré natrieme plnku (ale trochu si tej plnky odložíme na vrch koláča ) a dáme druhé cesto, ktoré sme si rozrezali a natrieme tým zvyškom čo sme si nechali . Kto chce môže na vrch postrúhať čokoládu . Ja som nedávala a samozrejme dať do chladničky na pár hodín.

Lydia

Predošlý
Sedliacke bravčové rezne na prírodno s hubami: S týmto receptom sa mi ešte nikdy nestalo, že by bolo mäso tvrdé alebo vysušené
Ďalší
Lahodný kefírový koláč s úplne lahodnou jemnou chuťou – hotový je za 25 minút! Pochutí si celá rodina
Predošlý
Sedliacke bravčové rezne na prírodno s hubami: S týmto receptom sa mi ešte nikdy nestalo, že by bolo mäso tvrdé alebo vysušené
Ďalší
Lahodný kefírový koláč s úplne lahodnou jemnou chuťou – hotový je za 25 minút! Pochutí si celá rodina
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here