Ingrendiencie
-
Cesto 1
-
8 PL Práškový cukor
-
1 PL Prášok do pečiva
-
8 PL Polohrubá múka
-
1 PL Kakao
-
8 PL vlažnej Voda
-
8 ks Vajcia
-
Cesto 2
-
5 ks Bielka
-
250 g Práškový cukor
-
Plnka
-
5 ks Žľtky
-
300 g Kryštálový cukor
-
2,5 dcl Šľahačková smotana
-
3 dcl Mlieko
-
1 ks Zlatý klas
-
30 dkg Maslo
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
Postup cesto 1: Bielky vyšľaháme s cukrom na sneh a postupne pridáme žĺtky , vodu , múku s práškom do pečiva a kakaom. Cesto vylejeme na plech na ktorom je papier na pečenie a upečieme. Postup cesto 2: Bielky šľaháme nad parou s cukrom na sneh . Cesto vylejeme na mastný papier a pomaly sušíme v mierne vyhriatej polootvorenej rúre. |
2
Hotovo
|
Plnka: Kryš.cukor skaramelizujeme zalejeme smotanou a miešame kým sa nerozpustí . V mlieku rozmiešame žĺtky , zlatý klas a vylejeme do karamelu a uvaríme hustú kašu . Do vychladnutej vmiešame maslo a ešte krátko vyšľaháme |
3
Hotovo
|
Cesto číslo 1 si prerežeme po celej dĺžke a vzniknú nám tak dva cesta na jedno natrieme polovicu plnky dáme na to snehové cesto, na ktoré natrieme plnku (ale trochu si tej plnky odložíme na vrch koláča ) a dáme druhé cesto, ktoré sme si rozrezali a natrieme tým zvyškom čo sme si nechali . Kto chce môže na vrch postrúhať čokoládu . Ja som nedávala a samozrejme dať do chladničky na pár hodín. |