Ingrendiencie
-
1 kg Polohrubá múka
-
8 ks Žľtky
-
50 g Čerstvé droždie
-
500 ml Mlieko
-
p.ch. Rumová esencia
-
p.ch. Vanilková esencia
-
2 pl Olej
-
1/2 pl Citrónová kôra
-
1/2 pl Pomarančová kôra
-
300 g Práškový cukor
-
200 g Maslo
-
1 čl Soľ
-
100 g Hrozienka
-
Zloženie náplne
-
250 g opraž. mleté vlaš.orechy
-
sneh z 8 bielkov Bielka
-
p.ch. Rumová esencia
-
3 pl Kakao
-
300 g Práškový cukor
-
Na pomazanie
-
4-5 pl Mlieko
-
1 ks Vajcia
Popis
Klasický orechový závin pozná určite každý. Toto veľmi obľúbené sladké jedlo sa pravidelne objavuje na našich stoloch a pri pohostení návštevy, alebo na oslavách nesmie táto chrumkavá dobrota chýbať.
Ak máte tento závin radi, ale chceli by ste sa blysnúť svojim kuchárskym umením, skúste pripraviť orechový twist podľa tohto receptu. Je to veľmi jednoduché a pochutí si na ňom každý.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Pripravte hrnček teplého mlieka s 3 lyžicami múky, nechajte vychladnúť a pridajte kvasnice a čajovú lyžičku cukru, premiešajte a nechajte stáť na teplom mieste, až sa objem zdvojnásobí. |
2
Hotovo
|
V hlbšej miske zmiešajte vaječné žĺtky s cukrom a pridajte soľ, olej, aróma, strúhanej kôry a 100 g roztaveného masla. Pridajte kvasnice a pomaly cesto vymieste. Cesto vložte do vymastenej nádoby, prikryte utierkou a nechajte kysnúť na teplom mieste po dobu 50 až 60 minút. |
3
Hotovo
|
Medzitým pripravte náplň a predhrejte rúru. Vyšľahajte vaječné bielky s cukrom do peny, pridajte kakao, rum a vlašské orechy, premiešajte a nechajte stáť. |
4
Hotovo
|
Keď je cesto dostatočne nakysnuté, aby sa rozdelilo na štyri rovnaké časti, nakrájajte ich a rozvaľkajte tak, aby sa zmestili do plechu. |
5
Hotovo
|
Naplňte každý kus, zatočte ho a vložte do plechu s papierom na pečenie. Prajeme Vám dobrú chuť. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |