Ingrendiencie
-
525 g Polohrubá múka
-
120 g Maslo
-
250 g Mlieko
-
7 g Sušené droždie
-
1 čl Vanilkový cukor
-
štipku Soľ
-
2 ks Vajcia
-
50 g Kryštálový cukor
-
120 g Hrozienka
-
120g /vlašských/ Pekanové orechy
-
p.ch. Nutella
-
na pomazanie Vajcia
-
na posypanie Trstinový cukor
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
V malom hrnci si rozpustíme maslo a pridáme k nemu mlieko. Na ohni si to spolu zahrejeme, nie však varíme. Odstavíme z ohňa, pridáme droždie a necháme chvíľu postáť. Pomocou mixéra si rozšľaháme vajíčka s cukrom do peny. Pridáme vanilkový cukor, mlieko s kvasinkami a znova mixujeme mixérom, aby sme dostali jednotnú hmotu. Postupne pridávame múku so štipkou soli a miesime. Keď máme cesto vymiesené, pridáme hrozienka a ešte raz prehnetieme. Cesto necháme odležať minimálne hodinu, aby nám nakyslo. |
2
Hotovo
|
Keď máme cesto vykysnuté, rozvaľkáme ho na obdĺžnik o veľkosti 60×38 cm. |
3
Hotovo
|
|
4
Hotovo
|
|
5
Hotovo
|
|
6
Hotovo
|
Vytvarujeme do kruhu a okraje mierne nadrežeme. Opatrne prenesieme na plech na pečenie, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Takto pripravené cesto na pečenie ešte necháme postáť cca 15-20 minút, aby nám nakyslo. Po vykysnutí koláč natrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme hnedým alebo práškovým cukrom. |
7
Hotovo
|
|
8
Hotovo
|
|
9
Hotovo
|
Dobrú chuť! Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |