Ingrendiencie
-
100 g Maslo
-
2 ks Vajcia
-
200 g Kondenzované mlieko
-
1 čl Prášok do pečiva
-
8 pl Polohrubá múka
-
700 g 20% Kyslá smotana
-
100 g Práškový cukor
-
1 pl Kakao
Popis
Máte radi torty ? Ponúkame Vám rýchly recept na chutnú smotanovú ovocnú tortu
Postup receptu
1
Hotovo
|
Maslo izbovej teploty vyšľahajte s celými vajíčkami, pridajte kondenzované mlieko. Potom už len pomaly špachtľou alebo vareškou primiešavajte múku s práškom do pečiva. Cesto by malo byť veľmi husté. Rozdeľte ho na dve polovice a do jednej z nich pridajte kakao. Dobre premiešajte, aby v ceste neostali kakaové hrudky. |
2
Hotovo
|
Rúru si predhrejte na 180 stupňov a obe cestá nalejte jednotlivo do dvoch samostatných foriem vymastených maslom. Ak nemáte dve formy, pečte cesto jedno po druhom. Pri tejto teplote ho pečte asi 20 minút. Cesto z formy opatrne vyberte a nechajte chladnúť. Po vychladení obe cestá opatrne rozrežte priečne na polovicu. Vzniknúť by vám mali teda dve kakaové kruhové cestá a dve klasické žlté. |
3
Hotovo
|
Potom si pripravte krém. Kyslú smotanu zmiešajte s cukrom a natrite ho na prvú žltú vrstvu cesta. Na plnku položte kakaové cesto a takto pokračujte až po poslednú vrstvu, pričom tá by mala pozostávať z plnky. Pri nej vylejte zvyšok smotany už aj na boky koláča a celý ho posypte orieškami, alebo čokoládovými ozdobami. |
4
Hotovo
|
Niektoré gazdinky si obrežú ešte nenaporciované upečené cesto a rozdrvia ho na omrvinky, ktoré potom nasypú navrch torty. |
5
Hotovo
|
Hotovú tortu dajte do chladničky stuhnúť aspoň na 4 hodiny. Prajeme dobrú chuť! Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |