Ingrendiencie
-
700 g farbu namiesať Paprika
-
8 ks Strúčiky cesnaku
-
p.p.1 pl Olej
-
2 ks Paradajky
-
1 vetvičku Petržlenová vňať
-
1 vetvičku Koriander
-
1 pl Soľ
-
z 1/2 ks Citrónová šťava
-
2 pl Kryštálový cukor
-
p.ch. korenie
Popis
Pikantný pokrm veľmi podobný nakladanej paprike alebo baraním rohom v oleji sa nazýva Arménska paprika. Milovať ju budú najmä muži. Perfektne sa hodí k údeninám, ale aj k obyčajnému chlebu s maslom. Recept priamo z Arménska si Vás získa jednoduchou prípravou a dokonalou chuťou!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Papriku si umyjeme a osušíme a bez toho aby sme ju rozrezávali alebo odstraňovali zelené časti, ju dáme opekať na panvicu. Keď je paprika orestovaná, preložíme ju do uzatvárateľných zaváracích pohárov a necháme vychladnúť. Olej nevylievajte, pokiaľ nie je prepálený. |
2
Hotovo
|
Medzitým si olúpeme paradajky a necháme ich uvariť v pare. Po tom, ako zmäknú, ich rozmixujeme, alebo aspoň roztlačíme na kašu. K roztlačeným paradajkám pridáme citrónovú šťavu, prelisovaný cesnak, vňať a koriander, soľ, cukor a korenie. Pridáme olej, na ktorom bola orestovaná paprika. Ak bol olej prepálený pridáme samozrejme čerstvý. Poriadne premiešame a marinádu máme hotovú. |
3
Hotovo
|
Marinádu vylejeme do zaváracieho pohára k paprikám, uzavrieme a odložíme do chladničky na 2 hodiny schladiť. Potom môžeme podávať. Z arménskej papriky sa dá robiť výborné mäso na šťave, pridáva sa tiež k pečenému mäsu či klobásam. Všetko, čo je ostré a voňavé, znesie arménsku papriku a bude chutiť skvele. |
4
Hotovo
|
Prajeme dobrú chuť! Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |