Ingrendiencie
-
250 g Mletý mak
-
110 g Maslo
-
250 g Práškový cukor
-
100 ml Rum
-
100 g mleté vlaš.orechy
-
1 ks Šľahačková smotana
-
p.ch. Citrónová kôra
-
p.ch. Guľaté piškóty
-
p.ch. Slivkový lekvár
-
p.ch. Čokoládová poleva
Popis
Ak máte radi mak, určite vám bude chutiť i táto maková torta. V prípade, že nemáte pomarančový lekvár, použite iný, podľa vlastnej chuti a dostupnosti.
(Visited 489 times, 1 visits today)
Postup receptu
1
Hotovo
|
Nemletý mak prelejeme na sitku vriacou vodou, necháme dôkladne odkvapkať a pomelieme. |
2
Hotovo
|
Maslo alebo stužený rastlinný tuk vymiešame práškovým cukrom do peny, pridáme mak, rum, mleté vlašské orechy a strúhanú kôru z polovice citróna alebo pomaranča. |
3
Hotovo
|
Do pripravenej tortovej formy uložíme vrstvu piškót, na ňu natrieme makový krém. Postup podľa veľkosti formy zopakujeme raz či dvakrát a tortu dáme do chladničky stuhnúť. |
4
Hotovo
|
Vyhladnutú tortu vyklopíme, natrieme mierne rozpusteným pomarančovým lekvárom a polejeme čokoládovou polevou. Podávame ozdobenú šľahačkou. |