Ingrendiencie
-
50 g Hera
-
500 g Sušené mlieko
-
350 g Kryštálový cukor
-
5 pl Kakao
-
600 g Sušienky
-
p.ch. Sušené ovocie
-
p.ch. Liesk.sekané orechy
-
p.ch. Mandle
Popis
Čokoládové chladené pokušenie pre malých aj veľkých maškrtníkov
Postup receptu
1
Hotovo
|
Do panvice dáme vodu, pridáme Heru, kakao a cukor. Všetko na miernom ohni miešame, kým sa všetko nespojí. |
2
Hotovo
|
Rozdrobíme 4 balenia sušienok v rukách a potom rozdrvíme piestom, ak máme kuchynský robot, môžeme ho použiť na drvenie sušienok. |
3
Hotovo
|
Kakaovú hmotu vložíme do misy, a za stáleho miešania šľahačom pomaly pridávame sušené mlieko. |
4
Hotovo
|
Rozdrvené sušienky pridáme do pripravenej kakaovej hmoty a zamiešame polievkovou lyžicou. Výsledná hmota musí byť veľmi hustá. |
5
Hotovo
|
Pretriedime orechy a sušené ovocie. Skontrolujeme, či neobsahujú zbytky škrupín. Nasypeme ich do hmoty a opäť premiešame. Tortovú formu s priemerom 30cm vyložíme papierom na pečenie, môžme použiť aj formu na srnčí chrbát. |
6
Hotovo
|
Polovicu hmoty vložíme do formy a navrch položíme sušienky. Na to dáme zvyšok hmoty a na to zasa dáme sušienky. Masu dôkladne zatlačíme mokrou rukou alebo piestom and dáme do chladničky na pár hodín. |