Ingrendiencie
-
Cesto
-
300 g Polohrubá múka
-
300 g Hladká múka
-
2 čl Jedlá sóda
-
200 g Šľahačka v prášku
-
1 čl Citrónová kôra
-
200-250 g Strúhaná mrkvy
-
2 ks Žľtky
-
štipku Soľ
-
250 g Maslo
-
Krém
-
500 g Tvaroh
-
4-5 pl Cukor
-
1 bal. Vanilkový cukor
-
2 ks Žľtky
-
zo 4 bielkov Sneh
-
Na potretie
-
p.ch. Džem
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
Na cesto zmiešame všetky sypké prísady, nožom rozsekáme maslo (alebo nastrúhame), pridáme žĺtky, mrkvu, spracujeme a necháme odležať zabalené vo fólii v chlade – aspoň pol hodinu. |
2
Hotovo
|
Tvaroh rozmiešame s cukrom, žĺtkami a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. |
3
Hotovo
|
Cesto rozdelím na 4 diely (2 použijeme na spodnú vrstvu, ďalšie dva hore). Každý plát by mal mať hrúbku asi 4 mm. Na plech vystalný papierom na pečenie uložíme dva pláty a potrieme džemom. |
4
Hotovo
|
Potrieme rovnomerne tvarohovou plnkou a na vrch uložíme zvyšné dva pláty cesta. Pečiem pri teplote 175 stupňov asi 40 minút, alebo kým nie je povrch nie je ružovkastý. |