• Home
  • Koláče
  • Najobľúbenejší zákusok – punčový rez trochu inak
0 0
Najobľúbenejší zákusok – punčový rez trochu inak

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Svetlé cesto:
7 pl Polohrubá múka
8 pl Kryštálový cukor
8 pl Voda
8 ks Vajcia
1 bal. Prášok do pečiva
Trojfarebné cesto:
2 hrnčeky -250 ml Práškový cukor
2 hrnčeky Polohrubá múka
450 g Džem
250 g Maslo
500 ml Malinový sirup
100ml Rum
2 pl Kakao
1/2 bal. Prášok do pečiva
7 ks Vajcia
3 ks Punčová poleva-Dr.Oetker
1 čl punčová aróma
p.p. Ružové farbivo

Najobľúbenejší zákusok – punčový rez trochu inak

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

  • Svetlé cesto:

  • Trojfarebné cesto:

Popis

Zdieľať
(Visited 498 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Bielka vyšľaháme, pridáme cukor, vodu, žĺtka, nakoniec zmes rozdelíme na polovicu a pripravenú múku s kypr. práškom prisypeme až tesne pred pečením. Z hmoty upečieme dva pláty na plechu s mastným papierom. Pečieme pri teplote 180 ° C.

2
Hotovo

Farebné cesto: žĺtka vymiešame s cukrom a maslom do peny, pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Zmes rozdelíme na tri časti: žltú, hnedú (pridáme kakao) a červenú (pridáme potravinárske farbivo).

3
Hotovo

Na plech vyložený papierom lyžicou kladieme striedavo z každej farby cesta kôpky a nakoniec zarovnáme – dáme upiecť do vyhriatej rúry na cca 180 ° C.

4
Hotovo

Biely piškótový plát natrieme polovicou džemu, položíme naň farebné cesto, husto ho popicháme vidličkou a polejeme sirupom zmiešaným s rumom a arómou. Je potrebné použiť celý obsah tekutiny, ale treba dávať pozor, aby vám šťava nestekala po bokoch – nasiakne spodný piškót.

5
Hotovo

Natrieme druhou polovicou džemu, prikryjeme druhým plátom a polejeme polevou. Polevu necháme dobre stuhnúť a krájame mokrým, dlhým zúbkovaným nožom. Dobrú chuť!

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Lydia

Predošlý
Sabinovské buchty, ktoré vydržia aj 2 tyždne. Robím si ich s maslom alebo aj s džemom
Ďalší
Recept na pekelne dobré pečené zemiaky. Lepšie ste nemali!
Predošlý
Sabinovské buchty, ktoré vydržia aj 2 tyždne. Robím si ich s maslom alebo aj s džemom
Ďalší
Recept na pekelne dobré pečené zemiaky. Lepšie ste nemali!
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here