0 0
Najlepší recept na domácu marlenku

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrendiencie

Na cesto
250 g Maslo
300 g Práškový cukor
3 ks Vajcia
3 pl Med
400 g Hladká múka
1 čl Jedlá sóda
Na krém
400 g Karamelové kondenz .mlieko
300 g Maslo

Najlepší recept na domácu marlenku

Kuchyňa:
  • Stredné

Ingrendiencie

  • Na cesto

  • Na krém

Popis

Zdieľať

Marlenka je veľmi obľúbený dezert, preto sme sa rozhodli, že vám predstavíme najlepší domáci recept. Ak máte radi koláčiky ku káve, s marlenkou bude každé vaše popoludnie o niečo príjemnejšie.

(Visited 525 times, 1 visits today)

Postup receptu

1
Hotovo

Najskôr začneme cestom. V miske nad parou si rozpustíme maslo a postupne pridávame práškový cukor, med a vajíčka. Na pomoc si vezmeme ručný mixér a dobre zmes šľaháme, aby sa všetky suroviny spojili. Hmotu dáme z pary preč a pridáme sódu bikarbónu a múku. Mixujeme cca 10 minút tak, aby nám vzniklo hladké cesto. Z tejto dávky nám vzniknú aj 4-6 plátov cesta, ktoré budeme vrstviť.

2
Hotovo

Na papier na pečenie vylejeme po častiach cesto a vytvarujeme buď do požadovaného tvaru, prípadne pečieme rovno v okrúhlej forme. Cesto pečieme v predhriatej rúre na 170 stupňov Celzia približne 7-8 minút. Takto to opakujeme s každou jednou časťou cesta. Každý plát cesta necháme dobre vychladnúť.

3
Hotovo

Kým nám pláty cesta chladnú, pripravíme si krém. Dôležité je, aby bolo salko aj maslo rovnakej teploty, najlepšie izbovej. Tieto dve suroviny dôkladne vymiešame do krému pomocou mixéru. Potom je postup veľmi jednoduchý. Na plát cesta navrstvíme krém, priložíme ho ďalším plátom cesta a pokračujeme tak, aby posledná vrstva bol krém.

4
Hotovo

Tortu môžeme krémom potrieť aj po obvode. Na vrch môžeme ešte rozmrviť trošku cesta, aby vznikla pekná posýpka. Prípadne si na pomoc môžeme zobrať aj drvené vlašské orechy. Marlenku dáme do chladničky, kde ju necháme stuhnúť aspoň na 6 hodín. Dobrú chuť.

Lydia

Predošlý
Ruský recept na jedlo s názvom Zrazy. Použila som mleté mäso a pár ingrediencií a mala som TOP jedlo
Ďalší
ZABUDNITE NA KUPOVANÉ MASLO. UROBTE SI NAJLEPŠIE DOMÁCE MASLO PRIPRAVENÉ ZA 30 MINÚT!
Predošlý
Ruský recept na jedlo s názvom Zrazy. Použila som mleté mäso a pár ingrediencií a mala som TOP jedlo
Ďalší
ZABUDNITE NA KUPOVANÉ MASLO. UROBTE SI NAJLEPŠIE DOMÁCE MASLO PRIPRAVENÉ ZA 30 MINÚT!
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here