Ingrendiencie
-
1 kg-na plátky Bravčové mäso
-
4-5 ks Strúčiky cesnaku
-
1 ks Cibuľa
-
2 pl Mletá červená paprika
-
p.p. Mlieko
-
na pos.a obalenie Hladká múka
-
p.p. Olej
Popis
Marinádu na ne môžete pokojne použiť aj na grilované pochúťky alebo na prípravu pečeného alebo duseného mäsa. Recept mám od tety Evky z Liptova.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Prvý deň:Mäso zľahka naklepeme a nasolíme. Potom dobre potrieme prelisovaným cesnakom s oboch strán, posypeme paprikou, hladkou múkou (tiež použijeme asi 2 lyžice) a zalejeme mliekom. Pridáme aj nakrájanú cibuľu, premiešame a vložíme do chladničky na noc marinovať. |
2
Hotovo
|
Druhý deň:Mäso jednoducho obalíte v hladkej múke a usmažíte na oleji, alebo jednoducho pripravíte na prírodno. Výborný tip je tiež osmažiť si sprudka rezne na panvici a potom spolu s marinádou zapiecť v rúre. Vďaka marináde budú fantasticky chutné, či už ich pripravíte akokoľvek! Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku |