Ingrendiencie
-
1kg na plátky Bravčové mäso
-
4-5 strúčikov Cesnak
-
1ks menšiu Cibuľa
-
2 lyžičky Mletá červená paprika
-
Mlieko
-
Hladká múka
-
Olej
Popis
Marinádu na ne môžete pokojne použiť aj na grilované pochúťky alebo na prípravu pečeného alebo duseného mäsa. Recept mám od tety Evky z Liptova.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Prvý deňMäso zľahka naklepeme a nasolíme. Potom dobre potrieme prelisovaným cesnakom s oboch strán, posypeme paprikou, hladkou múkou (tiež použijeme asi 2 lyžice) a zalejeme mliekom. Pridáme aj nakrájanú cibuľu, premiešame a vložíme do chladničky na noc marinovať. |
2
Hotovo
|
Druhý deňMäso jednoducho obalíte v hladkej múke a usmažíte na oleji, alebo jednoducho pripravíte na prírodno. Výborný tip je tiež osmažiť si sprudka rezne na panvici a potom spolu s marinádou zapiecť v rúre. Vďaka marináde budú fantasticky chutné, či už ich pripravíte akokoľvek! Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |