Ingrendiencie
-
1 pl Olivový olej
-
1ks malá Cibuľa
-
2 ks Strúčiky cesnaku
-
300 g Bataty
-
1/3 šálky červená šošovica
-
1 l Kurací vývar
-
1 ks Kuracie prsia
-
1/4 šálky 30% Smotana
-
p.ch. Rasca
-
sladká p.ch. Mletá červená paprika
-
štipľavá p.ch. Mletá červená paprika
-
p.ch. Kurkuma
-
p.ch. Sušene oregáno
-
p.ch. Koriander
-
p.ch. Soľ, korenie
Popis
Dnes máme pre vás recept na vynikajúcu polievku, ktorú uvaríte za pol hodiny. Šťavnaté kúsky z kuracích pŕs, sladkého zemiaku a červenej šošovice…
Túto polievku varím už niekoľko rokov a miluje ju celá moja rodinka. Je taká netradičná a exotická. Takže ak už neviete čo variť, alebo ak vás nudí stále to isté jedlo toto je pre vás.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Bataty a cibuľu nakrájajte na kocky. Cesnak nastrúhajte na jemnom strúhadle. Vložte zeleninu do panvice, nalejte olivový olej a za stáleho miešania smažíme cca 5 minút. |
2
Hotovo
|
Pridajte suchú šošovku a korenie a za stáleho miešania smažíme cca 1 minútu. |
3
Hotovo
|
Pridajte horúci vývar a varte. Do vývaru pridajte kuracie prsia nakrájané na kocky. Pridajte korenie a soľ. |
4
Hotovo
|
Znížte oheň a varte cca 15 minút. Odstráňte z ohňa, pridajte smotanu a premiešajte. |
5
Hotovo
|
Podávajte s nakrájaným koriandrom alebo petržlenom a chilli papričkou. Môžete ochutiť limetkovou šťavou. |