Ingrendiencie
-
4-6 ks Zemiaky
-
Maslo
-
Kyslá smotana
-
Cibuľa
-
Soľ, korenie
-
Strúhaný syr
Popis
Dnešný recept je ďalší do zbierky toľko obľúbených zapekaných jedál. Ide o variant s využitím zemiakov a kyslej smotany. Niektorí ľudia zemiaky konzumujú len zriedka, pretože sa im nezdajú diétne, aj keď sú zemiaky zeleninou, ktorá obsahuje mnoho vitamínov, ktoré sú pre telo dôležité.
Kyslá smotana je ľahko stráviteľná a vo väčšine prípadov ju môžu tiež konzumovať ľudia citliví na laktózu. Smotana obsahuje dva cenné vitamíny, ktoré spoločne majú veľmi dobrý účinok na telo. Jedným z nich je vitamín A (vo forme retinolu) a ďalšie vitamín D (kyslá smotana s vysokým obsahom tuku). Okrem týchto vitamínov tiež fosfor a vápnik hrajú dôležitú úlohu pri posilňovaní kostí.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zemiaky nakrájajte a vložte ich do pekáča alebo do zapekacej misy. Použite na dochutenie soľ, korenie, iné korenie možno použiť podľa potreby. |
2
Hotovo
|
V miske zmiešajte roztavené maslo s kyslou smotanou, nakrájanou cibuľou a nalejte na zemiaky. |
3
Hotovo
|
Posypte hornú vrstvu strúhaným syrom, vložte do rúry a pečte po dobu 45 až 50 minút. Dobrú chuť! Nie je to nízkokalorické jedlo, ale je veľmi chutné a výživné! |