Ingrendiencie
-
cca1 kg Mleté hovädzie mäso
-
1 ks Cibuľa
-
2 pl Strúhanka
-
2 ks Vajcia
-
1 pl Slnečnicový olej
-
50 g Tvrdý syr
-
1 ks Paprika
-
p.ch. Petržlenová vňať
-
p. ch. Soľ, korenie
-
p.ch. Rasca
Popis
Ani vy nemáte čas na dlhé státie pri sporáku varením obeda, ktorý nie vždy ohúri vašu rodinu či návštevu? Ponúkame vám recept, kde sa niečo podobné nemôže stať! Nie je v ňom žiadna múka, tvoria ho najmä bielkoviny a zelenina.
Čo je ale najdôležitejšie, príprava vám zaberie maximálne 20 minút, ak nepočítame samotné pečenie, no verte, stojí to za to!
Postup receptu
1
Hotovo
|
V hlbokej miske si zmiešajte mäso s 1 vajíčkom. Pridajte soľ, mleté korenie podľa chuti. |
2
Hotovo
|
Osmaženú cibuľku primiešajte k mletému mäsu a pridajte bielko. |
3
Hotovo
|
Pripravte si formu na pečenie a namažte ju olejom. Do nej rozmiestnite zmes mletého mäsa, cibule a vajíčka. Vytvarujte ju do oválneho tvaru. Uprostred si môžete urobiť podlhovastú prehĺbeninu, ktorú naplníte zmesou syra a papriky. Vyformujte si roládu. |
4
Hotovo
|
Na vrchu rolády si urobte niekoľko rezov, do ktorých vložíte plátky tvrdého syra (20g). Druhou voľbou je poukladanie plátkov syra priamo na vrch rolády. Všetko posypte rascou. |
5
Hotovo
|
Samozrejme, syra si môžete dať koľko len chcete. Všetko závisí od vašich osobných chutí a preferencií. Namiesto jedného červenej papriky si pokojne vezmite polovicu červenej a polovicu zelenej. |
6
Hotovo
|
Roláda tak bude pri rezaní vyzerať farebnejšie. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |