Ingrendiencie
-
Na cesto:
-
300 g Polohrubá múka
-
100 g Kryštálový cukor
-
170 g Maslo
-
1/2 bal. Prášok do pečiva
-
2 ks Žľtky
-
4-5 pl Mlieko
-
Na náplň:
-
250 g Mletý mak
-
100 g Polohrubá múka
-
200 g Práškový cukor
-
1/2 bal. Prášok do pečiva
-
100 g Rozpustené maslo
-
z 1 ks Citrónová kôra
-
1 čl Vanilková esencia
-
200 ml Mlieko
-
2 ks Bielka
Popis
Obľúbenou variantou sladkých koláčov a buchiet sú tie, ktoré obsahujú mak. Táto surovina je u nás veľa využívaná, takže ak ste tiež milovníkom makových koláčov, tento recept vás poteší.
Jedná sa o veľmi jednoduchý dezert, ktorý v sebe spája dva plátky cesta bohato naplnené makovou zmesou. Ak mak nemusíte, môžete skúsiť kocky naplniť mletými orechmi a alebo vymyslieť vlastnú náplň.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Zmiešajte všetky prísady na cesto. V druhej miske zmiešajte mak, múku, cukor, prášok do pečiva a citrónovú kôru. |
2
Hotovo
|
Pridajte vanilku, roztavené maslo a mlieko. Bielky vyšľahajte do tvrdej peny a opatrne ich vmiešajte do makového krému. |
3
Hotovo
|
Cesto rozdeľte na dve časti a vyvaľkajte ho. Do plechu položte jeden list cesta, na neho navrstvíme plnku a prikryte druhým listom. |
4
Hotovo
|
Pečte v rúre na 180 stupňov a nakoniec nakrájajte na kocky. Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme. |