Ingrendiencie
-
500 ml Šľahačková smotana
-
350 ml Čokoláda
-
3 ks Vajcia
-
6 pl Trstinový cukor
-
60 g Špaldová múka
-
50 g Špaldová múka
-
Džem
-
Ovocie
-
Kakao
Popis
Luxusná torta z Francúzka – Parížanka, obohatí každú oslavu svojou šťavnato-krémovou chuťou. Zdobenie ponecháme na vašej chuti a fantázii. Bon appetit
Postup receptu
1
Hotovo
|
Forma s priemerom 22 cm. |
2
Hotovo
|
Najprv si pripravíme krémy, musia chvíľu postáť. Do dvoch menších hrncov si dáme zovrieť šľahačkovú smotanu, do každého dáme 250 ml. Smotany privedieme na bod varu a vypneme. Nesmú vrieť. Do jednej nalámeme 100 gram čokolády - toto bude krém parížska šľahačka. Do druhej nalámeme 250 gram čokolády - toto bude krém ganache. Poriadne rozmiešame, aby sa čokoláda úplne rozpustila. Dáme do chladnej špajze, alebo chladničky na 3-4 hodiny úplne vychladnúť. |
3
Hotovo
|
Rúru si predhrejeme na 160 stupňov bez ventilátora. Celé vajcia aj s cukrom dáme do robota a necháme šľahať 10 minút do krémovej peny. Navážime si do misky múky a tortovú formu si vymažeme maslom a vysypeme celozrnnou múkou. Znížime otáčky roboty a prisypeme do zmesi. Necháme 30 sekúnd zapracovať. Cesto vylejeme do formy a dáme piecť do rúry na 20 minút. Kontrola špajľou. |
4
Hotovo
|
Upečené cesto dáme vychladnúť a pred plnením prekrojíme napoly. Vrchný plát otočíme vnútrom hore. Spodný aj vrchný plát potrieme malinovým džemom. Krém ganache - ten hustý, v ktorom je viac čokolády natrieme na spodný korpus, na malinovú vrstvu. Trochu si z neho necháme na záver, aby sme potreli boky. Krém prikryjeme vrchnou častou cesta, reznou malinovou stranou nahor. |
5
Hotovo
|
Druhý krém - parížsku šľahačku, tá ktorá je vodovejšia a je v nej menej čokolády si vyšľaháme ako klasickú šľahačku. Pozor na pre šľahanie. Ak by sa vám to aj stalo, nevadí, nebude to vidieť. Vy šľahaný krém nanesieme na vrchný korpus. Bočnú obruč torty potrieme krémom ganache, ktorý sme si nechali. Vidličkou jemne ťaháme po bokoch a urobíme ornament. Vrch torty posypeme kakaom a ozdobíme. |