Ingrendiencie
-
Linecké cesto:
-
100 g Práškový cukor
-
150 g Hladká múka
-
150 g Polohrubá múka
-
200 g /maslo/ Tuk
-
1 vajce Vajcia
-
Orechové cesto:
-
250 g Maslo
-
250 g Práškový cukor
-
150 g mleté vlaš.orechy
-
2 pl Rum
-
p.ch. Citrónová kôra
-
7 ks sneh Bielka
-
Poleva:
-
7 ks Žľtky
-
300 g Práškový cukor
-
2 pl Rum
Popis
Postup receptu
1
Hotovo
|
Linecké cesto:Spracujeme uvedené suroviny, necháme odpočinúť zabalené vo fólii 2 hodiny, medzi tým si pripravíme |
2
Hotovo
|
Orechové cesto:Všetko suroviny zmiešame a dáme na linecké cesto, ktoré sme si vyvaľkali na plech-papier na pečenie. Pečieme pri 150 ° C, asi 40 minut. |
3
Hotovo
|
Poleva:Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom a pridáme rum. Polevu rozotrieme na upečené cesto. Po zaschnutí ozdobíme mriežkou z rozpustenej čokolády a ozdobíme vlašským orechom. |