Ingrendiencie
-
1 dcl Mlieko
-
1 čl Práškový cukor
-
25 g Ćerstvé droždie
-
30 dkg Múka
-
1 čl Soľ
-
100 ml Voda
-
200 g Tvrdý syr
-
300 g Kyslá smotana
-
na vyprážanie Slnečnicový olej
Popis
Milovníci letnej pochúťky, ktorí si radi pochutnajú aj na netradičných receptoch, určite ocenia chutné chrumkavé langoše plnené klobáskou a syrom. Táto pochúťka je kalorická bomba, ale je to presne to jedlo, ktoré budete milovať a s radosťou sa kajať za tie chutné kalórie, ktoré ste práve dostali do tela.
Postup receptu
1
Hotovo
|
Droždie nadrobte do vlažného, alebo mierne teplého mlieka a pridajte práškový cukor, nechajte 10 minút odstáť. V miske si preosejte múku, pridajte soľ a droždie s mliekom a cukrom. |
2
Hotovo
|
Potom si cesto rozdeľte na kúsky veľké ako menšia päsť a vymodelujte ich do tvaru koliesok, teda menších langošov. Do stredu každého langoše dajte nakrájanú klobásu a nastrúhaný syr, cesto preložte na polovicu a postláčajte okraje, aby sa plnka nedostala omylom von. |
3
Hotovo
|
V panvici si rozohrejeme olej a langoše smažte obvyklým spôsobom. Podávajte preliate kyslou smotanou. |
4
Hotovo
|
Prajeme dobrú chuť! Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |