Ingrendiencie
-
Kuracie prsia
-
1 pl Olivový olej
-
1 ks Cibuľa
-
3 ks Strúčiky cesnaku
-
p.ch. Chilli papričky
-
1 hrnček Vývar
-
z 1ks Limetková šťava
-
z 1 ks Limetková kôra
-
1/4 hrnčeka lístkov Koriander
-
1 čl Mletá červená paprika
-
p. ch. Soľ, korenie
-
1/3 hrnčeka Šľahačková smotana
Popis
Kuracie prsia sú veľmi jednoduché na prípravu, no má to jeden poriadny háčik. Väčšinou sa totiž počas pečenia veľmi vysušia a z rúry tak vytiahneme len suchú hmotu, ktorú nedokáže užuť ani človek s bezchybným chrupom. Chyba však nieje v mäso, ale v spôsobe akým ho pripravujeme. Ukážeme vám geniálny tip na prípravu perfektných kuracích pŕs. Je to jednoduchšie, ako si myslíte!
Postup receptu
1
Hotovo
|
Na panvici si na olivovom oleji z každej strany opečte kuracie prsia, ktoré ste predtým okorenili a osolili. Restujte ich približne 5 minút z každej strany a následne ich vyberte z panvice. |
2
Hotovo
|
Do panvice následne dajte cesnak spolu s chilli a restujte asi 2-3 minúty. Potom pridajte kurací vývar, šťavu a kôru z limetky, koriander, papriku a korenie. Celé to spolu premiešajte a do zmesi vložte naspäť kuracie prsia. Celé to varte približne 7-8 minút. Občas kuracie prsia otočte. |
3
Hotovo
|
Nakoniec primiešajte smotanu, osoľte a okoreňte podľa chuti. Nechajte ešte chvíľu povariť a následne môžete mäso servírovať. Ako som už spomínala na začiatku, podávajte s opekanými zemiakmi alebo zeleninovým šalátom. Dobrú chuť. Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku! |