Ingrendiencie
-
3 ks Paradajky
-
1 ks Červená cibuľa
-
1 ks Uhorky
-
1 ks Zelené korenie: cibuľa, cesnak, atď.
-
16 ks Olivy
-
200 g Feta syr
-
1 PL Vinný ocot
-
0,25 pohára Olivový olej
-
z 1/2 ks Citrónová šťava
-
1 ČL Sušene oregáno
-
p.ch. Soľ
Popis
Ponúkame vám klasický recept na tento šalát. V tejto podobe sa podáva v Grécku. Tajomstvo varenia je vynikajúca chuť a pastva aj pre oči: šťavnaté paradajky, uhorky, feta syr, kvalitný olivový olej a pikantné olivy, robia tento pokrm božský.
(Visited 3 433 times, 1 visits today)
Postup receptu
1
Hotovo
|
Umyjeme zeleninu. Nakrájame plátky paradajok, uhoriek a cibuľové krúžky, premiešame všetko v mise. Pridáme olivy. |
2
Hotovo
|
Osolíme podľa chuti, citrónovú šťavu, olivový olej a ocot zmiešame. |
3
Hotovo
|
Nakrájame a pridáme syr feta, pokvapkáme dressingom z olivového oleja a posypeme oregánom. |